ZAKAŽITE PROCENU RADOVA 063 555 744

Kupovina nekretnine je velika investicija za koju neki ljudi štede i čitav život. Investitori su u žurbi da što pre zaključe ugovor i naprave što bolju ponudu kako se nekretnina ne bi prodala da zaboravljaju proveru važnih stavki kao što je provera stanja u kom se objekat nalazi. Kako da budemo sigurni da smo doneli pravu odluku i da će se naša investicija isplatiti u budućnosti? Pre svega, moramo da znamo koliko novca još treba da uložimo nakon kupovine kako bi prostor izgledao srazmerno našim željama. Za to nam je potrebna stručna pomoć.

Zašto nam je neophodna pomoć stručnih lica? Da se utvrdi trenutno stanje u kom se nalazi objekat koji kupujemo. Utvrđivanjem trenutnog stanja upoznajemo se sa prednostima i nedostacima prostora, zastarelošću građevinskih radova i svim radovima koje je neophodno izvesti u budućnosti kako bi prostor bio funkcionalan i bezbedan. Na konkretnom primeru, kupovina kuće sa dotrajalom stolarijom je već unapred veliki trošak. Ukoliko se dotrajala stolarija ne zameni u zimskom periodu postoji mogućnost da imate prevelike račune za struju, a takođe postoji i bezbednosni rizik od provalnika. Ako ovo ne uzmemo u obzir imamo dodatni trošak na koji nismo računali – zamenu kompletne stolarije. Pored ovoga, može se npr. desiti da imamo problema sa elektroinstalacijama što može predstavljati veliku životnu opasnost ili zvučnom izolacijom koja nam može remetiti mir tokom vremena koje provodimo u svom domu. Ovo su samo neki od faktora na koje mnogi ne računaju tokom kupovine nekretnina. Informacije o nedostacima prostora često su netransparentne i teško proverljive ukoliko se ne razumete u gradnju. Stručno lice može da vam pomogne da steknete uvid u to koje će popravke biti neophodne u budućnosti kako biste mogli da procenite pravu vrednost svoje investicije. Ova vrsta informacija takođe može da vam pomogne da snizite cenu tokom pregovaranja kako bi razliku u novcu investirali na popravke.

Koji su benefiti stručne pomoći prilikom kupovine nekretnina?

  • – Unapred saznajemo šta su nedostaci objekta.
  • – Informacije kojima možemo sniziti cenu tokom pregoravanja.
  • – Saznajemo kako će objekat izgledati sa protokom vremena.
  • – Dobijamo informacije o kvalitetu izvršenih radova i ugrađenog materijala.
  • – Stičemo uvid u stepen izvedenih radova.
  • – Saznajemo propuste izvođača / investitora.
  • – Stičemo uvid u vrednost budućih radova i neophodne dodatne investicije.

Prostori se grade da bi trajali što duže, ali nijedan prostor ne može da traje večno. Svaki objekat zahteva redovno održavanje i povremenu zamenu instalacija i stolarije. Zato je od izuzetne važnosti ne uzimati “zdravo za gotovo” kupovinu nekretnina, već imati pored sebe profesionalce koji će vam pomoći da odluku donesete pomoću pravovremenih i proverenih informacija kako bi se vaša investicija isplatila dugoročno. Preduzimač ima upravo ovakav tim stručnjaka koji vam stoji na raspolaganju.

Pozovite nas na +381 63 555 744 da zajedno pogledamo vaš budući dom! Mi volimo svoj posao i zato ne gradimo kratkoročne poslovne ugovore, već dugoročna prijateljstva na obostrano zadovoljstvo.

. © Preduzimac.rs - sva prava zadržana.
Created by Click Media